Campagne Stichting de Noordzee


In het tweede jaar van mijn opleiding “Communication & Multimedia Design” kregen we de opdracht om een campagne te bedenken voor “Stichting de Noordzee” en deze te visualiseren. De stichting wilde hiermee de bekendheid van de VISwijzer, van de apps en van hun online kanalen verder vergroten. Er kwam daadwerkelijk iemand van de stichting uitleggen wat zij graag wilde. Ze wilde een campagne die minstens 3 maanden moest duren. De campagne moest zo min mogelijk kosten met zich mee brengen en we moesten een inschatting moeten maken hoeveel tijd het zou gaan kosten om de campagne te realiseren.

Iedereen moest drie concepten bedenken en visualiseren en aan het einde van de schoolperiode pitchen voor de opdrachtgever. De stichting zou beslissen wie het beste concept had bedacht, op basis van hun wensen. Het concept wat ik had bedacht kunt u hiernaast bekijken.

De stichting koos mijn concept als winnaar! Het concept was gemakkelijk uit te werken. De advertenties konden geplaatst worden in bladen, die speciaal gericht zijn op de juiste doelgroep voor Stichting de Noordzee. Daarnaast kon het concept voor ieder thema en doel worden gebruikt en zou het vrijwel alleen advertentieruimte kosten.